Дослідження останніх років висвітлюють численні переваги для здоров'я гранатового соку, у тому числі як джерела антиоксидантів. Також гранатовий сік знижує рівень холестерину й артеріального тиску, особливо у хворих цукровим діабетом і пацієнтів з артеріальною гіпертонією. Попереднє дослідження припускає, що це може запобігти ускладненням у пацієнтів із захворюваннями нирок, що перебувають на діалізі, у тому числі знизити високий рівень захворюваності інфекціями й серцево-судинними захворюваннями. Дослідження було презентовано на 43 Щорічній нараді Американського суспільства нефрології в Денвері, Колорадо.
Доктор Batya Kristal і Lilach Shema з колегами вивчили 101 діализних пацієнтів, одні з них одержували гранатовий сік, інші напій плацебо на початку кожного сеансу діалізу три рази в тиждень протягом одного року.
Лабораторні тести показали, що в пацієнтів, які пили сік гранату, запалення й ушкодження, викликані вільними радикалами, були зведені до мінімуму. Крім того, що вживали гранатовий сік, рідше госпіталізувалися у зв'язку з інфекціями. Ці дані підтверджують інші дослідження, які стверджують, що гранатовий сік має потужні антиоксидантні властивості.
Недавно проведений аналіз даних показав, що ті, хто пив сік гранату, мали поліпшення серцево-судинних показників, таких як зниження артеріального тиску, поліпшення ліпідного профілю. Ці результати відповідають іншим категоріям пацієнтів, і особливо пацієнтам на гемодіалізі, тому що більшість пацієнтів із захворюваннями нирок умирають від серцево-судинних захворювань або від приєднання інфекцій.
Автори говорять, що їх результати показують, що вживання контрольованої кількості гранатового соку з моніторингом змісту калію може допомогти зменшити ускладнення, які часто зустрічаються у хворих на діалізі.
Важливо враховувати ризик, пов'язаний з перевантаженням калієм, особливо в пацієнтів із хронічними захворюваннями нирок.
Доктор Batya Kristal і Lilach Shema з колегами вивчили 101 діализних пацієнтів, одні з них одержували гранатовий сік, інші напій плацебо на початку кожного сеансу діалізу три рази в тиждень протягом одного року.
Лабораторні тести показали, що в пацієнтів, які пили сік гранату, запалення й ушкодження, викликані вільними радикалами, були зведені до мінімуму. Крім того, що вживали гранатовий сік, рідше госпіталізувалися у зв'язку з інфекціями. Ці дані підтверджують інші дослідження, які стверджують, що гранатовий сік має потужні антиоксидантні властивості.
Недавно проведений аналіз даних показав, що ті, хто пив сік гранату, мали поліпшення серцево-судинних показників, таких як зниження артеріального тиску, поліпшення ліпідного профілю. Ці результати відповідають іншим категоріям пацієнтів, і особливо пацієнтам на гемодіалізі, тому що більшість пацієнтів із захворюваннями нирок умирають від серцево-судинних захворювань або від приєднання інфекцій.
Автори говорять, що їх результати показують, що вживання контрольованої кількості гранатового соку з моніторингом змісту калію може допомогти зменшити ускладнення, які часто зустрічаються у хворих на діалізі.
Важливо враховувати ризик, пов'язаний з перевантаженням калієм, особливо в пацієнтів із хронічними захворюваннями нирок.
Немає коментарів:
Дописати коментар